2011. május 28., szombat

Szamos Miklós: Apám királysága - Jelenlegi ára: 2 380 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Apám királyságaA könyv listaára: 2900 Ft. Leírás:
Ki ne hallott volna a híres Szamos Marcipánról, meg a budaörsi Szamos Cukrászdáról? A tulajdonos, Szamos Miklós kérte meg Kelecsényi Lászlót, hogy az apjáról, apjához való viszonyáról általa tollba mondott történetet formálja irodalmi igényű családi krónikává. A mű kronológiai rendben ível az első világháborútól máig attól a naptól, hogy egy délvidéki szerb katonát beszállásolnak egy egygyermekes szentendrei szerb özvegyasszonyhoz, és mire kikiáltják a köztársaságot, már meg is születik a kis Mátyás, akinek (és fiának) sorsa akkor pecsételődik meg végérvényesen, amikor a ma már elképzelhetetlen szegénység elől a kis csínytevőt anyja Pestre küldi, ahol beáll Budára, a Krisztinába az Auguszt cukrászdába. Az élőbeszédet remekül tükröző mű egyszerre szociografikus igényű, anekdotákkal tarkított jellegzetes családtörténet a temperamentumos szentendrei közösség mindennapjaival, a ma már nem létező, hitelbe vett hajdani zsömlékkel, szigorú anyai pofonokkal, MTK-Fradi küzdelmekkel, hadifogsággal, ötvenhattal, börtönnel, a szocializmus időszakában vezetett vállalkozással, az emiatti rendőri zaklatással stb. Egy rögeszme megvalósulásának lehetünk tanúi, mely egyszerűen felülírja a világpolitikát. És ezen keresztül választ kapunk arra is, miért bukott meg a szocializmus. Az idősebb Szamos egy napon ellátogatott fiához, a szocialista nagyüzem középvezetőjéhez, hogy feltegyen neki egyetlen kérdést, jelesül, hogy mit csinál, amikor dolgozik: - Én vagyok itt a főnök - vágtam ki végül, mint az aduászt a kártyában. Nézi az asztalomat. A naptáron meg a telefonon kívül más nemigen volt rajta. - De effektíve mit csinálsz? () Gondolkoztam, mit is csinálok én. A családi krónikaként, kortörténetként és az apa-fiú kapcsolat dokumentumaként egyaránt olvasható, jó minőségű fekete-fehér fotómelléklettel ellátott mű izgalmas, széles körben ajánlható olvasmány. ISBN: 978-963-9680-33-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 380 Ft

Az aukció vége: 2011-05-30 20:25
. Szamos Miklós: Apám királysága - Jelenlegi ára: 2 380 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése