2011. május 25., szerda

Ámi Lajos: Az aranyifjítószóló madár - Jelenlegi ára: 1 380 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Az aranyifjítószóló madárA könyv listaára: 1680 Ft. Leírás:
Nem eredeti Lázár Ervin-történetek gyűjteménye a könyv, hanem egy, szamosszegi cigány ipari munkás, Ámi Lajos meséinek válogatása és átdolgozása. Ami Lajos meséit 1958-1962 között Erdész Sándor néprajzkutató gyűjtötte össze, és a 262 mesét 1968-ban az Akadémiai Kiadó jelentette meg három kötetben (681047). Ezekből választott kilencet Lázár Ervin, és azért dolgozta át őket, hogy a mesekedvelő olvasók számára hozzáférhetőbbek legyenek de természetesen végig szem előtt tartotta az eredeti történethez való hűséget. A választott mesék némelyike ismert, már-már klasszikusnak mondható, de vannak közöttük új, a köztudatban még nem élő kincsek is. A címadó történet főhőse a szegény cigányember harmadik, legkisebb és legütődöttebb fia, aki egyszerűségével, tisztaságával és bátorságával nemcsak elnyeri a fele királyságot és a három királykisasszony egyikét, hanem elhozza és megszólaltatja gonosz bátyjai mesterkedéseinek ellenére az aranyifjítószóló madarat, amely egyetlen rikoltásával képes az élőket megfiatalítani, a halottakat pedig feltámasztani. Másik, szintén ismertebb mesehős Király Kis Miklós, aki saját szépségéhez méltó szép feleséget keres, és Tündér Tercia létéről az újságból értesülve, fel is kerekedik az asszony után. A házasság után azonban egy sárkány rabolja el az eddig könnyen megszerzett hitvest, és próbatételek hosszú sora következik, hogy aztán kitartás, furfang, no meg szerencse segítségével ismét egymásra találjon a két szerelmes. Érdekes és humoros elem a mesékben az archaikus népmesei hagyományok és a modern világ keveredése: telefon, újság, vasgyár jól megférnek a hétfejű sárkánnyal. - Ajánlható a kötet minden felnőtt és gyermek mesekedvelő olvasónak. Réber László kedves rajzai díszítik a könyvet. ISBN: 963-379-796-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 380 Ft

Az aukció vége: 2011-05-27 14:30
. Ámi Lajos: Az aranyifjítószóló madár - Jelenlegi ára: 1 380 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése